Denk mee over het nieuwe IKC in Langeraar

Ook kern Langeraar krijgt een Integraal Kindcentrum (IKC). Tot en met december werkt de gemeente Nieuwkoop aan een stedenbouwkundig kader. In juni en juli verzamelt zij zoveel mogelijk ideeën over dingen die belangrijk zijn voor dit kader.

EERDER:
IKC Langeraar waarschijnlijk op Aeresteijn locatie

Een stedenbouwkundig kader geeft de randvoorwaarden aan om het IKC goed te laten passen in het gebied rondom de huidige school. Aandachtspunten zijn de afwikkeling van verkeer en parkeren, hoogte en precieze plek van het gebouw, milieueisen, de verhouding van steen, groen en water en de verbinding met andere voorzieningen in het gebied.

Met het stedenbouwkundig kader kan een architect in een latere fase aan de slag met het ontwerp van het gebouw. Ook kan de gemeente het stedenbouwkundig kader gebruiken om een nieuw bestemmingsplan op te stellen als dit nodig is.

Ideeën

In juni en juli probeert de gemeente in gesprekken en via het denkmee-platform zoveel mogelijk ideeën te verzamelen over dingen die belangrijk zijn voor het opstellen van het stedenbouwkundig kader. De gemeente hoort graag welke dingen die bij de inwoners opkomen als zij denken aan de ontwikkeling van het IKC, bijvoorbeeld over:

  • de ligging en hoogte van het gebouw
  • hoe je het beste bij het IKC kan komen te voet, op de fiets en met de auto
  • verkeersveiligheid en parkeren
  • groen en water in de omgeving
  • de relatie tot voorzieningen in de buurt

En tot slot stelt de gemeente de vraag: Als er nog ruimte over is, wat zou je dan nog meer graag terugzien op deze plek?

Plaats jouw idee op het platform via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?