Delfts museum is opzoek naar werk en informatie van Arie Wassenburg, die ook in Nieuwkoop schilderde

arie van wassenburg museum delft

De Prins der Delfste schilders, zo werd Arie Wassenburg door zijn kunst-medebroeders genoemd. De Delftse schilder komt na 50 jaar na zijn overlijden weer tot leven door een tentoonstelling van zijn werk in Museum Paul Tetar van Elven in Delft. Het museum is echter nog op zoek naar werk en informatie van deze schilder, die ook in Nieuwkoop en omgeving geschilderd heeft.

Wie heeft meer informatie over autodidact Wassenburg, de Delftse schilder die ook in Nieuwkoop en omgeving werk gemaakt heeft? Museum Paul Tetar van Elven is opzoek naar werk en informatie over deze karakteristieke Delftse schilder voor een tentoonstelling in het najaar van 2020.

Lees ook: Loekie Rijlaarsdam vertelt binnenkort over betekenis van Haagse school voor Nieuwkoop

Wassenburg werkte zowel autonoom als in opdracht en hij exposeerde zowel solo als met anderen. Bekend is dat hij meermaals in  Nieuwkoop en omgeving geschilderd heeft. “Voor de tentoonstelling zijn wij op zoek naar werk en informatie. Mogelijk heeft u anekdotes of verhalen over ontmoetingen of heeft u werk van hem in huis”, meldt het museum uit Delft aan De Nieuwkoper.

Degenen die meer weten kunnen informatie opnemen met Museum Paul Tetar van Elven door een bericht te sturen naar tetar@hetnet.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?