De Zonnebloem op zoek naar Vossen De Bende

Twee reizigers zijn op zoek naar Rome. ©De Zonnebloem/De Bende

De Nieuwveense gasten van De Zonnebloem kwamen zaterdag 3 juli voor het eerst sinds lange tijd weer bij elkaar. Dit feestelijke weerzien werd gevierd bij jeugdorganisatie De Bende.

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die uitstapjes en activiteiten organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking. Vanwege het coronavirus was het lange tijd niet mogelijk om samen te komen. De vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Nieuwveen hebben in deze periode niet stil gezeten. Zij brachten regelmatig een bezoekje aan hun gasten en verrasten hen met originele activiteiten, zoals een muzikale Kerstgroet en fleurige kleuractiviteit. Ondanks deze creatieve alternatieven ‘op afstand’ was het ontzettend fijn om elkaar weer in het echt te kunnen ontmoeten.

Het plein bij Hoofdkwartier de Bende was feestelijk versierd met slingers en zonnebloemen die de bendeleden speciaal voor deze gelegenheid gemaakt hadden. Rond 14:00 uur kwam burgemeester Robbert-Jan van Duijn de feestelijke middag openen. Daarna gingen de gasten in groepjes op pad voor een Vossenjacht.

Spreekwoorden

Langs de route stonden de Bandieten en Bazen; de oudste leden van De Bende. Zij beeldden spreekwoorden uit. Zo was er een goochelaar die een mug in haar hoge hoed stopte en een olifant tevoorschijn toverde, er waren twee reizigers op zoek naar Rome en de deelnemers moesten ‘op hun tenen lopen’ vanwege een slapende hond.

De gasten van De Zonnebloem hadden zichtbaar plezier en de ‘Vossen’ konden na afloop dan ook op een groot applaus rekenen. De activiteit werd gezellig afgesloten op het Bendeplein met een hapje en drankje. Een samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?