‘De Stad van Sinterklaas’ bij het Archeon

Op 23, 24, 30 november en 1 december verandert het Archeon in De Stad van Sinterklaas. Tijdens De Stad van Sinterklaas kunnen bezoekers genieten van verschillende voorstellingen en kunnen kinderen een Pietendiploma halen. Ook is er een speciale tentoonstelling, waar men alles te weten komt over de geschiedenis van Sinterklaas.

De Sint logeert in het huis van de pottenkoopman, waar men een kijkje kan nemen in zijn woonhuis en speciale werkkamer. Er zijn dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast: Sint en zijn Ridder. In de verschillende Pietenhuisjes kunnen kinderen diverse opdrachten doen – waaronder pakjes gooien en rijmen – om daarmee een Pietendiploma te bemachtigen.

Lees ook: Sinterklaas veilig aan wal op het Reghthuysplein in Nieuwkoop

Meer te weten komen over de geschiedenis van de goedheiligman? Dat kan bij de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’. Deze tentoonstelling is te vinden in het huis van de barbier-chirurgijn.

De Stad van Sinterklaas is op 23, 24, 30 november en 1 december te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 24 november en 1 december kunnen bezoekers genieten van een speciale Sinterklaasbrunch van 11.00 tot 13.00 uur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?