Waar restaurants steeds meer open mogen, kiest Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin uit Nieuwkoop voor een grootse verbouwing. Omdat de aannemerswereld vol is geboekt, doet het team het helemaal zelf.

“Eigenlijk wilden we pas over drie jaar aan het plan ‘Mandarin 3.0 Restaurant & Lounge’ beginnen. Maar door de coronaomstandigheden hebben we dit naar voren gehaald”, vertelt eigenaresse Janny Man.

In januari begonnen Janny en haar man Sander, met hulp van een designteam, met de vormgeving. “We zijn drie dagen bezig geweest met de nieuwe uitstraling. Er komt een geheel nieuw en trendy interieur in. In mei zijn we begonnen met breken. De muren zijn afgebroken voor een meer open ruimte. De sushikeuken wordt als open keuken geïntegreerd in het restaurant. Hierdoor is de ruimte straks meer toegankelijk voor groepen, feesten, evenementen en businessclubs.”

JANNY MAN:
“We willen meer zijn dan een restaurant”

Het team wil De Mandarin meer dan alleen een restaurantfunctie geven. “De Mandarin wordt ook geschikt om een wijntje of drankje te drinken en bij te kletsen. En we gaan meer evenementen organiseren, zoals diner quizzen, proeverijen en seniorenavonden. We proberen voor elke doelgroep iets op te zetten. Zo wordt De Mandarin een plek om te verbinden en te ontmoeten.”

De kaart, inclusief sushi, wordt aangepast op het nieuwe concept. De planning is om de derde week van augustus klaar te zijn. “Vanzelfsprekend vieren we dit met een leuke openingsactie.” 

Terras

Al kunnen de gasten voorlopig niet in het restaurant terecht, het Mandarin-team realiseert een terras in de binnentuin achter De Mandarin. “Hiervoor hebben wij een safari stretchtent laten overkomen. Zo kunnen mensen bij goed en slecht weer op het terras plaatsnemen.” Het terras is voorlopig alleen open voor dineren. “Wellicht breiden we dit later uit naar koffie en lunch.”

Het volledige verbouwingstraject is te volgen op de Facebook- en Instagramaccounts van De Mandarin. “We vinden het megaspannend, maar we gaan het gewoon doen”, besluit Janny Man.

www.mandarin-nieuwkoop.nl