Het complete HACT wielrenteam. ©Aangeleverd

Gemeente Nieuwkoop is sinds begin dit jaar een wielerteam rijker. De achterliggende organisatie is Stichting Cycling Dreams, bekend van het cyclocross evenement bij Zwembad Aarweide in Nieuwveen.

Het H.O.V. Automobielen Cycling Team (HACT) is een amateurteam dat regionaal, nationaal en internationaal gaat deelnemen aan wedstrijden in diverse disciplines.

Stichting Cylcling Dreams bestaat uit fanatieke cyclocrossers die het wel zagen zitten om een eigen team op te richten. Sponsors waren snel gevonden. H.O.V. Automobielen was al sponsor van het cyclocross evenement bij Aarweide en de eigenaar Cock Vrijburg – zelf ook geregeld op een racefiets te vinden – vond de oprichting van een Cycling Team een goed plan.

Teambus

HACT bestaat uit zes wedstrijdrenners, twee recreanten en drie begeleiders. Ploegleider en initiatiefnemer is Sjon van den Berg, geen onbekende in het wielrenwereldje. Al snel werden medesponsors gevonden. En binnenkort krijgt het team een teambus. Zodra de eerste wedstrijden vrijgegeven worden, ondersteunt het begeleidingsteam met de bus de diverse renners op locatie.

In Nieuwveen wordt op 6 november het regiokampioenschap cyclocross Noord-Zuid Holland verreden, de dag erna is de regiowedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie.

www.stichtingcyclingdreams.nl