Column Eric Brandes: De ECHTE geraniums groeien nog steeds buiten

De bruine kiekendief cirkelt rond boven het Nieuwkoopse Plassengebied. ©Eric Brandes

Stagiair Jelle van Natuurmonumenten vroeg mij of ik hem wilde helpen met het beter herkennen van planten. De vraag was langer dan het antwoord. Ik trap er toch weer in.

Ik ben graag achter de geraniums, maar de ECHTE geraniums groeien nog steeds buiten. Een deel van je passie overbrengen op anderen, vooral jongeren, is toch het mooiste wat er is? Zij zijn degenen die straks het stokje weer moeten overnemen.

Het was mooi weer, ondanks enkele druppels. Overigens is het altijd mooi weer. De ene keer mooier dan de andere, dat wel.

Een aantal beginnende trilvenen die hij gaat onderzoeken, bekeken. Ontzettend mooie vegetatie met héél veel rood schorpioenmos en klein blaasjeskruid. Daarnaast enkele blauwe zegge, geelgroene zegge, moeraskartelblad, ronde zonnedauw en plekken met moeraswolfsklauw. Het begin is er.

Moeraswolfsklauw. ©Eric Brandes
Vogelzang

Weinig wind, geen vliegverkeer. Dus heerlijk genieten van alle vogelzang. Wulp, fitis, tjiftjaf, rietgors, rietzanger, cetti’s zanger, blauwborst en zwartkopmeeuw. En de bruine kiekendief op zeer korte afstand.

De Wulp. ©Eric Brandes

LEES OOK:
Column Eric Brandes: Gele wilgen

Eric Brandes 

Eric Brandes woont in Noorden en is vrijwilliger bij Natuurmonumenten, vrijwilliger bij Floron – een landelijke organisatie op het gebied van inheemse planten – én bloemenambassadeur van Natuurmonumenten waarmee hij inheemse wilde bloemen promoot. 

De Nieuwkoper deelt geregeld foto’s en video’s van deze Noordenaar om te laten zien hoe mooi de natuur in onze gemeente is.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?