Circa 61 koopwoningen in plan Teylerspark II

Het plan Teylerspark II in Nieuwveen. ©Gemeente Nieuwkoop

In Teylerspark II in Nieuwveen komen koopwoningen voor jongeren en starters. Eerder dit jaar dachten veel inwoners mee over de woningtypen en de locatie om te parkeren. Deze inbreng en reacties zijn verwerkt in een variant voor het stedenbouwkundig plan.

Het plan gaat uit van circa 61 koopwoningen variërend van kleiner naar groot, waaronder appartementen, tiny houses en tweelaagse rijwoningen. Verder komen er zowel aan de oost- als aan de westzijde parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen buiten het plangebied worden zoveel mogelijk landschappelijk ingepast met een groene wal. Ook komt er een tweede doorsteek waardoor het mogelijk wordt om rond te rijden in het plangebied.

Wethouder Antoinette Ingwersen: “We hebben veel waardevolle reacties ontvangen, dit heeft ons geholpen om tot een stedenbouwkundig plan te komen dat aansluit bij de wensen van inwoners. De behoefte aan betaalbare koopwoningen is groot. Maar we zien dat stijgende prijzen op de woningmarkt steeds meer effect hebben op de woningen die wij in de gemeente ontwikkelen. We zetten ons ervoor in om kwalitatieve woningen te realiseren die voor starters bereikbaar zijn, zodat we deze doelgroep de kans geven om in deze mooie gemeente te kunnen blijven wonen.”

Plan naar raad

Op 1 juni stemde het college van burgemeester en wethouders in met het stedenbouwkundig plan. Dit betekent dat B&W deze variant nu voorstellen aan de gemeenteraad. Op 24 juni bespreekt de raad de variant in de meningsvormende raad. Op 8 juli neemt de raad een besluit.

“Nadat het stedenbouwkundig plan definitief is vastgesteld, starten we met de volgende fase van de ontwikkeling waaronder de inrichting van het Park en het maken van een bestemmingsplan”, schrijft de gemeente. In het bestemmingsplan staat waarvoor de grond in een bepaald gebied gebruikt mag worden. Het maken van een bestemmingsplan duurt ongeveer een half jaar tot een jaar. “Na vaststelling van het bestemmingsplan verwachten we eind 2022 te starten met de voorbereiding van de bouw.”

Inschrijven voor deze woningen is nog niet mogelijk. “Wij houden je hiervan op de hoogte via de gemeentelijke communicatiekanalen.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?