Burgemeester vraagt inwoners mee te lopen met alternatieve vierdaagse in Nieuwkoop

burgemeester vierdaagse

De burgemeester van Nieuwkoop is tijdens een wandeling door de gemeente Nieuwkoop op een idee gekomen: zelf een vierdaagse door Nieuwkoop lopen. Van Duijn liep een paar jaar geleden de Nijmeegse Vierdaagse en vond dat geweldig om te doen. Nu de Vierdaagse dit jaar niet door gaat, lijkt het hem op deze manier leuk om de gemeente wat beter te leren kennen.

De jonge burgemeester liep gisteren een rondje door diverse kernen in de gemeente Nieuwkoop toen het idee in hem op kwam. Het lijkt hem leuk om op deze manier de gemeente wat beter te leren kennen én toch nog een mooie sportieve uitdaging te hebben. Een échte Nijmeegse Vierdaagse met 50 kilometer per dag? Dat niet: “Niet de volle 200 kilometer, maar een mooie 100 kilometer. 25 kilometer per dag dus.”, aldus de burgervader.

ZIE OOK

Leuk: burgemeester Robbert-Jan van Duijn bezoekt Hockeyclub Nieuwkoop

Robbert-Jan van Duijn laat weten liever niet alleen te lopen en vraag inwoners om een stukje mee te lopen: “Als ik dit idee daadwerkelijk doorzet, zou je dan een stukje met me mee lopen? Eén kilometer, vijf kilometer, of misschien wel een hele dag? Ik hoor graag wat jullie van dit idee vinden en of je mee wil lopen”, roept de burgemeester op.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?