Burgemeester Robbert-Jan van Duijn schroeft de B en de Bal op het hek van de nieuwe buitenrijbaan. ©Manege de Tij

Vorig jaar plaatsten wij een oproep van Manege de Tijd. De manege op het terrein van Ipse de Bruggen Ursula in Nieuwveen had een nieuwe buitenrijbaan nodig. Inmiddels is het houtwerk van de omheining af. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn kwam de bak openen.

LEES OOK:
Nieuwe buitenrijbaan nodig op Manege De Tijd: Vrijwilligers beginnen inzamelingsactie

“Met de buitenbak en het nieuwe houtwerk zijn wij enorm blij”, laten de vrijwilligers van Paardrijclub De Tijdrijders weten. “Maar er ontbrak nog iets. De bordjes met de letters en plaatjes erop. Deze moesten nog aan het hekwerk geschroefd worden.”

De oplossing hiervoor kreeg het team toen vanwege het initiatief ‘De mok van de Burgemeester’, die De Tijd mocht ontvangen van Roeivereniging Nieuwkoop, de burgemeester maandag 21 februari kwam koffiedrinken. “Tijdens zijn bezoek hebben we hem gevraagd de buitenrijbaan te openen door een bordje op het hekwerk te schroeven. Uiteraard werd dit de letter ‘B’ (van burgemeester).”

Nadat de burgemeester het ‘B’ en het ‘Bal’-bordje had opgehangen, was het de beurt aan de oudervereniging van Huize Ursula, een aantal vrijwilligers en cliënten van Kinderboerderij De Schaapskooi die helpen bij het verzorgen van de paarden.

Als afsluiting van de middag werd vanzelfsprekend koffie gedronken met de burgemeester.

Vrijwilligers

Manege de Tijd zou graag een aantal nieuwe vrijwilligers rijker worden. Vind je het leuk om mensen met een beperking te helpen bij het paardrijden en ben je op maandavond (19:00 tot 21:00 uur), dinsdagmiddag (13:00 tot 15:30 uur) of woensdagmorgen (9:00 tot 11:45 uur) beschikbaar om te helpen, dan zoekt De Tijd jou. Ervaring is niet nodig; alles kun je leren. Informatie of aanmelden kan bij Dianne Bos, dianne.bos@ipsedebruggen.nl.

Ook zijn sponsoren nog altijd zeer welkom.