Burgemeester en Jetze Plat bezoeken Sint in Pietenhuis

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn was vandaag bij het grote Pietenhuis om Sinterklaas een mooi cadeau aan te bieden. Ook Paralympische handbike kampioen Jetze Plat, een Nieuwkoopse smid en een groepje sportieve kinderen uit de gemeente Nieuwkoop gingen mee.

Nieuwkoop is een sportieve gemeente en er is nog een echte smid actief. Zo kwam de gemeente op het idee om Sinterklaas een sportstaf aan te bieden. Want ook voor de Sint is het belangrijk dat hij blijft bewegen. Paralympisch handbike kampioen Jetze Plat uit Vrouwenakker was ook mee met het gezelschap en had nog een mooi cadeau voor de Sint. Een naambordje, gemaakt door de smid, voor in de stal van het paard van de Sint, Ozosnel.

Tot slot wachtte de Nieuwkoopse delegatie nog een verrassing. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: “Het was erg leuk dat, nadat we bij Sinterklaas waren geweest, het paard Ozosnel het cadeau ook nog even kwam aannemen. En we mochten ook nog met hem op de foto.”

Met hun sportstaf brachten de bezoekers een mooie boodschap vanuit Nieuwkoop, voor jong en oud: blijf sporten en blijf in beweging!

Kijken

Het bezoek van de burgemeester en Jetze Plat is te bekijken via Uitzending Gemist. Klik op deze link. Het bezoek is te zien vanaf minuut 23.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?