Brand in woning Damstaete Langeraar

De piepers van de vrijwilligers van brandweer Ter Aar en Woubrugge gingen afgelopen nacht af voor een gebouwbrand in Langeraar. De deur van de woning waar een jong gezin woont, was door onbekenden in brand gestoken.

Vanwege de melding ‘brand gebouw’ rukte de brandweer naast Ter Aar en Woubrugge ook uit met de autoladder van Alphen aan den Rijn. Onderweg kregen de aanrijdende lieden te horen dat de voordeur van de woning aan Damstaete in Langeraar in brand stond. Toen zij arriveerden, moest de deur geblust worden. De brandweer gebruikte hiervoor een brandblusser. Gelukkig kon voorkomen worden dat de brand naar binnen sloeg, de woning in.

De vrijwilligers controleerden de woning vervolgens op de eventuele aanwezigheid van koolmonoxide. De meters gaven geen gevaarlijke concentraties aan. Het teken dat de vrijwilligers retour konden en hun bed weer konden opzoeken.

Vrijwilliger worden?

Woon en/of werk je in Ter Aar en lijkt de brandweer je wel wat? Stuur dan een berichtje via het Instagram- of Facebookaccount van ‘Brandweer Gemeente Nieuwkoop’. Of loop een keer binnen op maandagavond bij de kazerne aan de Middelweg in Ter Aar (vanaf 20:00 uur).

Bron: Brandweer Gemeente Nieuwkoop

©Josh Walet
©Josh Walet

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?