Literatuur en boeken over Nieuwkoop op een rij

boeken over nieuwkoop

Als dé lokale nieuwswebsite van Nieuwkoop, verdiept onze redactie zich graag ook in de literatuur van de gemeente. Over Nieuwkoop zijn er verschillende boeken verschenen. Zo is er het boek ‘Tien Eeuwen Nieuwkoop’ en een boek wat alle monumenten uit de gemeente op een rij zet. In dit artikel zet onze redactie dé boeken over Nieuwkoop op een rij die het lezen van een bladzijde waard zijn.

NIEUW: Nieuwkoop 2020, 750 jaar geschiedenis

nieuwkoop 750 jaar boek

Auteur: Bert Post en +80 andere auteurs

Hoe is Nieuwkoop de afgelopen 750 jaar gevormd? Bijna twee jaar lang stelde Bert Post samen met zo’n 80 andere auteurs het boek Nieuwkoop 2020, 750 jaar geschiedenis samen. Tezamen werden er meer dan 100 artikelen geschreven voor het boek. Een must-have voor elke trotse Nieuwkoper.

Tien Eeuwen Nieuwkoop

tien eeuwen nieuwkoop boek

Auteur: Hendrik Battjes

In Tien Eeuwen Nieuwkoop blikt auteur Battjes terug op de afgelopen duizend jaar van Nieuwkoop. Wat gebeurde er allemaal tussen de jaren 1000 en 2000 in de omgeving? Het boek beschrijft meer dan alleen Nieuwkoop en gaat ook in bijzondere gebeurtenissen in Woerdense Verlaat, De Meije en Noorden.

Monumenten in de gemeente Nieuwkoop

monumenten in de gemeente nieuwkoop

Auteur: Nataschja Kranenburg

Het boek Monumenten in de gemeente Nieuwkoop beschrijft precies wat voor een boek het is. Een compleet overzicht van alle monumenten in de hele gemeente. Ontdek wat voor mooie monumenten er allemaal in Nieuwkoop te vinden zijn. De ondertitel van het boek zegt ook genoeg: ‘Stille getuigen van een kleurrijk verleden’.

Natuurlijk Nieuwkoop

natuurlijk nieuwkoop boek

Uitgever: Bert Post

Benieuwd naar hoe Nieuwkoop op het gebied van natuur ontstaan is? Dan is het boek Natuurlijk Nieuwkoop – niet te verwarren met de naam van de politieke partij uit de gemeente – een aanrader. Het boek gaat dieper in op de ontstaansgeschiedenis van de gemeente. Van planten en vogels tot en met de toekomst van de Nieuwkoopse Plassen.

Booswichten in Nieuwkoop

booswichten in nieuwkoop

Auteur: L. Jansen

Ook op het gebied van van misdaad en rechtspraak is er literatuur te vinden over Nieuwkoop. Het boek Booswichten in Nieuwkoop beschrijft de geschiedenis van 600 jaar misdaad. Niet alleen over Nieuwkoop: ook Noorden en Woerdense Verlaat komen aanbod. De geschiedenis die beschreven wordt is van 1396 tot 1996.

Nieuwkoop Beelden en Fragmenten

nieuwkoop beelden en fragmenten

Uitgever: Bert Post

Het boek Nieuwkoop Beelden en Fragmenten is gerealiseerd door een groep mensen met diverse interesses. Juist deze verschillende inzichten hebben gezorgd voor een rijke omschrijving van de gedreven geschiedenis van Nieuwkoop. Met diverse onderwerpen is het boek een aanrader voor een brede doelgroep. Het is een boek om lekker door heen te bladeren en je ogen uit te kijken: gevuld met mooie beelden en fragmenten.

Nieuwkoop en Noorden in Vuur en vlam

nieuwkoop en noorden in vuur en vlam

Auteur: L. Jansen

Benieuwd naar de geschiedenis van de Nieuwkoopse brandweer? Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de brandweer uit de gemeente Nieuwkoop (van 1950 tot 2000) werd in 2000 het boek Nieuwkoop en Noorden in vuur en vlam uitgebracht. Het boek beschrijft heftige branden in de gemeente, vaak voorzien van illustraties.

Meer interessante literatuur over Nieuwkoop?

De kans is aanwezig dat er een boek over Nieuwkoop mist. Mocht jij een interessante tip hebben voor een boek over Nieuwkoop die onze redactie over het hoofd heeft gezien, neem dan gerust contact op. Leuk om te weten: vanwege Nieuwkoop 750 jaar komt er binnenkort ook een boek uit over de afgelopen 750 jaar. De Nieuwkoper houdt haar lezers op de hoogte over de ontwikkelingen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?