Ook in de herfst- en wintermaanden is het heerlijk met een fluisterboot de Nieuwkoopse Plassen op te gaan. Er zijn verschillende data in de komende vijf maanden waarop je kunt inschrijven.

“Ga met een fluisterboot het bikkelkoude water op. Ervaar hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in zijn greep heeft. Beleef de winter op de Nieuwkoopse Plassen. De wind suist om je oren terwijl je met verrekijkers naar vogels speurt die in de winter rond de Nieuwkoopse Plassen verblijven”, verhaalt Natuurmonumenten op haar website.

“Om even op te warmen, gaat de groep halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar bakken de deelnemers, bij een beker warme chocolademelk, een broodje boven een vuur.

Snert of pannenkoek

“Na de Bikkelvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen kun je bij café-restaurant Tijsterman in de hooiberg opwarmen met een kop snert, een pannenkoek of andere winterse snack (niet bij de tocht inbegrepen).”

De Bikkelvaarttocht is ‘s middags van 13:00 tot 15:00 uur. Bekijk de praktische informatie én de actuele stand van zaken via deze link. Vind daar ook alle data van de Bikkeltochten. Leden van Natuurmonumenten ontvangen korting om deel te nemen.

Bron: Natuurmonumenten.nl