Het bijzondere en unieke Papeneiland van bovenaf. ©Foto’s Ter Aar, Langeraar, Papenveer, Korteraar – Peter van Eijk

Het Papeneiland in de Langeraarse Plassen is in december opengesteld voor publiek. Van een grote feestelijke opening kon het niet komen. Nu er weer meer mag, is een open middag gepland. Op zaterdag 4 september.

De open middag is van 13:30 tot 17:00 uur. Er wordt gezorgd voor een hapje en niet-alcoholisch drankje. De open middag is door iedereen te bezoeken.

Recreatie- en watersporteiland

Het Papeneiland, dat ongeveer 1.900 m2 groot is, is een burgerinitiatief, dat door provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente Nieuwkoop wordt ondersteund. Doel is het verhogen van de recreatieve functie van de Langeraarse Plassen én de waterkwaliteit te verbeteren. Het eiland heeft een bankje, er kan aan bootcamp gedaan worden, er is een beachvolleybalveld, een ligweide met een zandstrandje, een openbare toiletvoorziening én een 10-meter hoge uitkijktoren die een fraai uitzicht biedt op de Noord- en de Zuidplas.

Het Papeneiland is een ‘ecologisch recreatie- en watersporteiland’. Bij het ontwerp is gekozen voor een drijvende oever, zodat de vissen er onderdoor kunnen zwemen en de beplanting is afgesteld op de vogelsoorten die deze omgeving rijk is.

EERDER:
Uitkijktoren Papeneiland heeft een nieuwe uil