Bewoners Nieuwveen en Vrouwenakker bieden petitie tegen RES-locatie aan

De bewoners van Nieuwveen en Vrouwenakker hebben zich verenigd in de beweging Nieuwveen Noord blijft groen en vruchtbaar polderlandschap om de voorgenomen RES (Regionale Energie Strategie)-oplossingen van de gemeente te nuanceren. Zij bieden hiervoor een petitie aan bij het gemeentehuis op vrijdag 5 februari om 8.30 uur.

De bewoners zijn het er niet mee eens dat de Bloklandse Polder en Bovenlanden aangewezen zijn als preferent gebied voor geclusterde zonnepanelenvelden en windturbines.

De dorpsraden van Nieuwveen en Vrouwenakker en Werkgroep Blokland/Uiterbuurtweg geven aan dat zij de hakken niet in het zand zetten, maar van mening zijn dat zij met elkaar en voor elkaar strijden voor toekomstbestendige energietransitie. De initiatiefnemers zoeken samenwerking met andere dorpsraden om er gezamenlijk voor te zorgen dat de besluiten niet over één nacht ijs genomen worden.

Zij willen elkaar versterken in de dialoog met de gemeente waardoor een duurzaam alternatief ontstaat voor de huidige plannen met geclusterde zonnepanelenweides en windturbineparken. Verder dragen zij hierdoor bij aan het draagvlak voor de RES onder de bewoners.

Lees ook (mede voor uitleg van de RES): Locatie zonnevelden en windturbines RES nog niet bepaald: Buurt Nieuwveen Noord wacht niet af

Het aanbieden van deze petitie, die inmiddels door meer dan 650 mensen ondertekend is, zal plaatsvinden aan het Teylersplein 1 in Nieuwveen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?