Bestuurder van het voertuig dat te water raakte bleek onder invloed

politie auto te water zevenhoven (1)

Beeld: De te water geraakte auto. © Politie Kaag & Braassem

Op kerstavond rukte de brandweer uit voor een voertuig te water. De bestuurder werd later thuis aangetroffen door de politie. Nu blijkt dat de bestuurder onder invloed achter het stuur zat: hij blies 750 ug/l. Dat is ruim drie keer zoveel als toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Op kerstavond was in De Nieuwkoper te lezen dat er een auto te water was geraakt ter hoogte van de Stationsweg in Zevenhoven. De brandweer rukte uit, maar kwam ter plaatse erachter dat er geen slachtoffers in of rondom het voertuig te vinden waren.

De politie bracht een bezoekje aan de woning van de tenaamgestelde van de auto. “De bestuurder van de auto was nergens te bekennen. Toen we bij de tenaamgestelde aan de bel gingen deed er iemand open met een nat pak. Dat was wel iets te toevallig”, aldus de politie.

ZIE OOK

Brandweer rukt op kerstavond uit voor voertuig te water, bestuurder thuis aangetroffen

Het zou blijken dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken: “Deze bestuurder blies op het bureau 750 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd. Gelukkig bleef het deze keer bij de materiële schade”, meldt de politie opgelucht.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?