Berry Dors neemt wethoudersfunctie van Wolters tóch niet over

gemeente nieuwkoop

Berry Dors zal de wethoudersfunctie van Bernadette Wolters toch niet overnemen. Dit meldt de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop vandaag aan De Nieuwkoper. Dors reageerde eerder enthousiast op de vraag van Natuurlijk Nieuwkoop op de functie van de onlangs afgetreden wethouder Bernadette Wolters over te nemen.

Tijdens de voorbereidingen op deze nieuwe uitdaging kwam Berry Dors er echter achter dat de functie toch meer met zich mee zal brengen dan hij verwachtte: “Met spijt in het hart heeft hij bij de voorbereiding op deze nieuwe uitdaging moeten vaststellen dat hij onvoldoende heeft stilgestaan bij de te verwachten druk die het werk als wethouder voor hem zal meebrengen en het effect dat dat zou hebben op hemzelf en het bestuur van de gemeente”, meldt Natuurlijk Nieuwkoop aan De Nieuwkoper.

ZIE OOK

Wethouder Bernadette Wolters legt haar functie neer om gezondheidsredenen

Door dit inzicht heeft Dors besloten om af te zien van de functie. Hij is zich ervan bewust dat hij met deze sprongen zijn politieke partij, Natuurlijk Nieuwkoop, in een moeilijke situatie brengt: “Hij realiseert zich dat hij zijn partij in een moeilijke situatie brengt maar geeft ook aan dat het beter is d aar nu bij stil te staan dan op een later moment”, aldus de fractie.

Dors zal zijn functie als raadslid gewoon voortzetten. Natuurlijk Nieuwkoop laat zich nader te beraden hoe in de opvolging van Bernadette Wolters kan worden voorzien.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?