Basis voor IKC De Poel in Langeraar gelegd

Het nieuwe IKC moet ook buiten schooltijd een fijne plek zijn om te spelen en te vertoeven. ©screenshot presentatie

In Langeraar werkt gemeente Nieuwkoop aan de ontwikkeling van een Integraal Kindcentrum (IKC). Het concept voor het stedenbouwkundig kader is inmiddels in een vat gegoten. Alle inwoners mogen hun mening geven op dit concept.

De komende jaren wil gemeente Nieuwkoop op verschillende momenten via het denkmee.nieuwkoop platform inwoners van Langeraar en Papenveer laten meedenken over de ontwikkeling van het IKC en het gebied eromheen. Begonnen is met het stedenbouwkundig kader. In latere fasen vraagt de gemeente input van inwoners over bijvoorbeeld een verkeersplan en de inrichting van de buitenruimte rond het IKC.

Stedenbouwkundig kader

In onderstaande video wordt uitgelegd wat een stedenbouwkundig kader is, hoever de gemeente is met de plannen en hoe het traject verloopt:

Meedenken en -praten over het stedenbouwkundig kader kan via denkmee.nieuwkoop. Bekijk het kader via deze link. Reageren kan tot 1 januari 2022.

IKC De Poel

In een IKC werken organisaties samen aan onderwijs, opvang, opvoeding en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast is een IKC een ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp. In het IKC in Langeraar krijgen in ieder geval basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer een plek, daarnaast komt er een gymzaal bij het IKC. Het IKC wordt gebouwd op de locatie van de huidige basisschool Aeresteijn, centraal in het dorp Langeraar. Ook heeft de gemeente in het stedenbouwkundig kader ruimte opgenomen voor nieuwe woningen.

Bron: denkmee.nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?