Bakker & De Vos: “Blijf bewegen, ook thuis!”

Door de verlenging van de lockdown zit bijna iedereen nog meer thuis met als risico dat steeds minder bewogen wordt. Immers, sporten bij de sportvereniging, in het fitnesscentrum en ook bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Ter Aar en Nieuwkoop, is niet mogelijk. Toch is het van groot belang om in beweging te blijven.

Van wie een aantal weken niet sport, gaan conditie en spierkracht namelijk snel achteruit. Bewegen voorkomt dit. Het houdt je fit en geeft voldoende weerstand tegen ziektes. Daarnaast vermindert bewegen de kans op het krijgen van chronische aandoeningen, zoals Diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Juist nu is het van belang om te blijven voldoen aan de nieuwe beweegrichtlijn: wekelijks minimaal 2,5 uur matig intensief bewegen, minder zitten en twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten.

Maar hoe? Uiteraard kan dat door eropuit te trekken. Buiten wandelen (nog leuker met de Ommetje app), fietsen en skeeleren zijn bij uitstek beweegmogelijkheden die nog wel kunnen en waarbij voldoende afstand tot anderen bewaard kan worden. Rond het eigen huis is tuinieren en het doen van andere klussen ook een manier om te blijven bewegen.

Indien dat niet mogelijk is, is thuis bewegen een aanrader. Op www.bakkerendevos.nl staan diverse tips en op welke manieren bewegen mogelijk is. Ook staan er links naar filmpjes waarop oefeningen te zien zijn, onder andere Pilates trainingen en een aantal hele beweeglessen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?