Antoinette Ingwersen en andere wethouders overhandigen brief aan staatssecretaris

Wethouder Antoinette Ingwersen, staatssecretaris Mona Keijzer en wethouder Rein Kroon. ©Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Antoinette Ingwersen en wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) kregen 22 februari een luisterend oor bij staatssecretaris Mona Keijzer. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de brief die wethouder Ingwersen vorige week aan de staatssecretaris stuurde. Wethouder Kroon steunde dit schrijven en wist een afspraak met de staatssecretaris te maken zodat zij de brief persoonlijk konden overhandigen en toelichten. Inmiddels hebben diverse wethouders en ondernemers de brief gesteund.

Lees ook: Wethouder Ingwersen schrijft brief aan Mona Keijzer: ‘Laat ons maatwerk toepassen, we zijn geen Koopgoot’

In de brief vragen de wethouders aandacht voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen die door de coronamaatregelen zwaar onder druk staan. Zij vrezen ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen van landelijke gemeenten. Zeker ook omdat ondernemers en gemeenten samen veel inspanningen doen om de dorpen leefbaar te houden.

Passende oplossingen

Juist in de dorpen wordt veel ongelijkheid ervaren tussen het geringe aantal winkels wat open mag en de winkels die gesloten moeten blijven. De dorpscentra zijn qua drukte niet te vergelijken met de centra van grote steden. De wethouders zien mogelijkheden om samen met ondernemers in gesprek te gaan over gerichte en passende oplossingen die in de dorpen goed en veilig uitvoerbaar zijn.

Daarnaast vroegen de wethouders aandacht voor de financiële steun voor ondernemers die ondanks de vele steunpakketten tussen wal en schip vallen.

Staatssecretaris Keijzer had de brief scherp op het netvlies en begreep de noodkreet. Daarnaast stelde ze scherpe vragen over de signalen die de wethouders ontvangen van ondernemers over de negatieve effecten van de coronacrisis.

Wethouder Ingwersen is verheugd dat staatssecretaris Keijzer de brief serieus neemt: “Het is goed om te merken dat de brief bekend is bij haar en dat ze onze zorgen herkent”. Wethouder Kroon vult aan: “Het is fijn om te merken dat de staatssecretaris open staat voor onze praktische oplossingen in deze crisis en wil kijken wat er wel kan binnen de ruimte die er is gegeven en het feit dat we afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van het virus.”

“Tot die tijd vechten wij voor onze ondernemers”, besluiten de gemotiveerde wethouders.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?