Wethouder Antoinette Ingwersen heeft vanmiddag het eerste ‘Nieuwkoops Kookboek’ gepresenteerd en uitgedeeld.

Het Nieuwkoops Kookboek

De wethouder nam het eerste boek in ontvangst en kon meteen daarna de eerste exemplaren overhandigen aan vertegenwoordigers van belangenverenigingen in de horeca.

Het ‘Nieuwkoops Kookboek’ is bedoeld als steuntje in de rug voor alle horecaondernemers uit de gemeente die het in de coronaperiode zwaar te verduren hadden. Al deze ondernemers zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren voor het boek. Naast een presentatie van hun bedrijf, mochten zij een recept prijsgeven. Dat resulteerde in een prachtig en smakelijk boek. Alle deelnemende ondernemers kregen 75 exemplaren van het boek mee om zelf weg te geven aan hun klanten.

Benadrukken waardering

Wethouder Ingwersen: “Ik heb enorm veel waardering voor de horecaondernemers in onze gemeente en hoe zij met de coronaperiode zijn omgegaan. Met dit cadeau wil ik die waardering nogmaals benadrukken. Door alle coronamaatregelen hebben deze ondernemers een stuk inkomen gemist. Gelukkig zag ik ook veel mooie, creatieve ideeën ontstaan om in deze lastige tijd overeind te blijven. We zijn blij dat de horecaondernemers hun klanten weer kunnen verwelkomen. Daarbij kunnen ze met het boek gratis reclame maken voor hun prachtige bedrijven.”

De productie van het boek is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Nieuwkoop uit de voorziening ‘Nieuwkoop Herstelt’ en een bijdrage van Rotary Ter Aar. Het boek is niet te koop.