Een deel van de Langeraarseweg in Langeraar is vanaf 31 januari afgesloten voor werkzaamheden aan de rijbaan.

Het gaat om de Langeraarseweg ter hoogte van nummer 3 tot en met 9. De afsluiting is van maandag 31 januari tot en met vrijdag 18 februari. Mocht het werk uitlopen, dan gebruikt de aannemer de week erna ook nog en kan het tot en met vrijdag 25 februari duren.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden is het genoemde deel van de Langeraarseweg afgesloten voor al het doorgaand verkeer, behalve fietsers (afstappen) en voetgangers. Het overige verkeer wordt omgeleid. In verband met de winterperiode is er een reserveweek. Als de werkzaamheden door omstandigheden uitlopen of later starten, is de Langeraarseweg ook in de reserveweek afgesloten. Als dit nodig is, informeert de gemeente hierover via de BouwApp en met borden langs de weg.

Wat het openbaar vervoer betreft, kijk voor meer informatie over de buurtbus bij Arriva of Buurtbus Langeraar. De winkeliers en andere bedrijven in Langeraar blijven bereikbaar.

De werkzaamheden

Op de Langeraarseweg wordt nieuwe bestrating aangebracht, inclusief de kruising naar Landerij. Ook komt er een oversteekplaats voor fietsers en een 30 km overgangszone in de weg. Ter hoogte van de kruising Langeraarseweg en Landerij komt een ‘punaise’ – een cirkelvormige verkeersdrempel – midden op de kruising.

BouwApp

Via de BouwApp lees je de laatste stand van zaken, kun je het project volgen en vragen stellen. De BouwApp is te downloaden als app in de Playstore van Google of Appstore van Apple. Zoek het project op: Vivero Langeraar. En voeg het toe aan je favorieten.

Ook online is het project te volgen. Ga direct naar het project met deze link.