Ieder voor- en najaar houdt Sam’s Kledingactie landelijke actiedagen om extra veel kleding te kunnen ophalen voor het goede doel. Deze keer is gekozen voor steun aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, terug kunnen naar school.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Inzameling Zevenhoven

Op de woensdagen 13 en 20 oktober kun je in Zevenhoven kleding en schoenen – die je niet meer draagt, maar waar iemand anders blij van wordt – inleveren bij mevrouw Vianen aan het Noordeinde 59. Zij neemt van 19:00 tot 20:00 uur goederen in ontvangst. “Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mag zij helaas niet aannemen”, schrijft Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood in haar persbericht.

Landelijk is de actieperiode van 13 september tot en met 11 november. Dan wordt op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld.

Kans op betere toekomst

Een financiële bijdrage biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: zij kunnen naar school. Hierdoor maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met de steun in de vorm van kleding en schoenen, zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden kunnen, na de heropening toch weer naar school kunnen of op school kunnen blijven. Hoe meer kinderen naar school gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Meer over de stichting lezen of zelf als vrijwilliger aan de slag gaan, kijk dan eens op de website:

www.samskledingactie.nl