Er zijn in de loop van de geschiedenis veel middelen ontstaan om te schrijven. Willem van Bloemen staat stil bij de (bamboe) rietpen, de ganzenveer, de potloden, de griffel, de stalen pennen en penhouders, de schrijfmachine, de vulpen en de ballpoints en enkele andere dingen, zoals kantoorbehoeften op het bureau, de nietmachine en zien we enkele handgeschreven werken, waaronder schoolschriften en een kasboek van een eeuw oud.

Na de pauze kunt u zelf nog eens schrijven met de kroontjespen –of andere soortgelijke pennen- in penhouders en het inktpotje erbij.  Dit gebeurt op  donderdag 6 april vanaf 14.00 uur  in de kantine van Scouting Nieuwkoop aan de Ladderhaak 4 in Nieuwkoop (zie www.museumkomdrin.nl) in Nieuwkoop. De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop.  

Als u wilt komen, moet u zich aanmelden door te mailen naar  aanmelden@museumkomdrin.nl of te bellen met  Frits Horstmeier (06 20 46 94 61). Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer binnen de gemeente Nieuwkoop nodig, dan kan Frits daarvoor zorgen