14 oktober: 30ste Dixieland Jubilee in De Hollansche Leeuw

dixieland jubilee

Zondag 14 oktober is er weer een nieuwe aflevering van de Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop. En dit is al weer de dertigste keer!

Op 10 april 2016 gingen ze het maar proberen. Mathijs Tijsterman van Herberg de Hollandsche Leeuw en de muzikanten van de Dixie Six All Stars organiseerden de eerste Dixieland Jubilee. Het moest een swingende zondagmiddag worden met de traditionele jazzmuziek van dixieland, swing, New Orleans jazz en blues.

Lees ook: Datum en tijdstip intocht Sinterklaas Nieuwkoop bekend

Als het zou aanslaan, zou er elke tweede zondag van de maand weer trad jazz in Nieuwkoop zijn, na de befaamde zondagse Jazz aan de Plas bij restaurant Tijsterman van twintig jaar geleden. Maar jazz in Nieuwkoop blijkt nog steeds populair. Vanaf het begin was er veel belangstelling voor een gezellige middag met vrolijke jazzmuziek in het oudste pand in Nieuwkoop. En dat is zo gebleven.

Het huisorkest Dixie Six All Stars (met de Nieuwkopers Carla Tavenier-Kok en Gerard Tavenier, Gouwenaar Feike Grit, Harry Hack uit Zevenhuizen, Peter Fiévez en Peter Valderpoort) gaat om 15.30 weer van start en speelt tot zes uur. De toegang is gratis.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?