Zilver op ploegenachtervolging al binnen voor Melissa Wijfje: vandaag de 1.500 meter

Schaatsster Melissa Wijfje uit Ter Aar heeft gisteren op de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen het zilver gepakt. Vandaag komt zij in actie op de 1.500 meter.

Samen met Ireen Wüst en Carlijn Achtereekte reed Melisse Wijfje de voorlaatste rit van de ploegenachtervolging om de wereldbeker. Niet zoals anders tegen een ander drietal, elk land reed een eigen race. Het trio reed de snelste tijd ooit door Nederland in Heerenveen. Helaas was dit niet snel genoeg voor het goud; het waren de Canadese dames die in de laatste rit de tijd van de Nederlandse dames verbeterden.

1.500 meter
Vandaag komt de Ter Aarse Wijfje het ijs op voor haar 1.500 meter race. Zij rijdt de voorlaatste rit tegen Ireen Wüst. Tijdens de plaatsingswedstrijden voor deze afstand pakte Wijfje het brons, achter Wüst en Antoinette de Jong. De Jong rijdt de laatste rit. De wereldbekerwedstrijd op de 1.500 meter start om 14:15 uur en wordt live uitgezonden op NOS.nl en in de NOS app.

Zondag

Morgen mag Wijfje nogmaals de schaatsen onderbinden. In ieder geval komt zij het ijs op voor de 3.000 meter. De wedstrijd om deze wereldbeker start om 14:39 uur. Op de 1.000 meter is zij eerste reserve voor Nederland. Mocht ze op die afstand ook nog mogen starten, deze wedstrijd begint 17:51 uur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?