Koningsdag zal dit jaar Woningsdag of Balkoningsdag zijn. Geen straatfeetsjes, rommelmarkten of oud-Hollandse spelletjes op pleinen. Toch laten we de verjaardag van de Koning niet zomaar voorbij gaan: ook in Nieuwkoop is er van alles te doen en georganiseerd. Ondanks het feit dat de Oranjeweek dit jaar niet doorgaat, is er van alles vanuit huis te doen. De Nieuwkoper zet op een rij wat er allemaal te doen is tijdens Woningsdag: ontdek alles wat je moet weten.

Activiteiten

Oranje Comité Nieuwkoop en Ontdek Nieuwkoop hebben samen diverse Koningsdag activiteiten bedacht voor thuis. Er wordt opgeroepen om de verschillende activiteiten te delen op social media, zodat ‘we toch allemaal een beetje bij elkaar zijn’. 

  • Tuin versieren: er wordt opgeroepen om de tuin te versieren met oranje slingers en vlaggetjes. “Zet allemaal gewoon je feestmuts op en trek je oranje outfit aan. Maak een foto of video en deel deze met ons”, aldus de organisatoren.
  • Tompoucen challenge: Tijdens deze challenge wordt er geprobeerd om een tompouce zonder handen op te eten. Ook hier wordt gevraagd om grappige foto’s of video’s te delen op social media.
  • Koningsdag Thuis tekening: kinderen kunnen een tekening maken van Koningsdag Thuis. De prijswinnaar krijgt niet alleen een prijs; de organisatie zorgt er ook voor dat de tekening bij de Koning zelf terecht komt.

Door de verschillende activiteiten te delen op kanalen als Facebook of Instagram met vermelding van Ontdek Nieuwkoop en Oranjeweek Nieuwkoop maken inwoners kans op prijzen. Het Oranje Comité kiest de winnaars, waarna deze bericht krijgen.

ZIE OOK:

Nu ook een ‘Koningsdag Barbecue box’ bij keurslager Van Wijk

Borrelen en barbecuen op Koningsdag

Wat is Koningsdag zonder een lekkere borrel of een goede snack onder het zonnetje? Gelukkig zijn er in Nieuwkoop verschillende ‘Koningsdag pakketten’ bedacht. De Nieuwkoper deed hier eerder verslag van en zet de mogelijkheden op een rij:

De pakketten zijn voor meerdere personen geschikt, waarbij het natuurlijk – vanzelfsprekend – verwacht wordt dat je je wel aan de corona-maatregelen houdt en zoveel mogelijk thuisblijft.

ZIE OOK:

Openingstijden supermarkten Nieuwkoop tijdens Koningsdag

Woningsdag in Noorden

Ook het programma van Koningsdag in Noorden ziet er heel anders uit dan andere jaren. ” Het programma voor Koningsdag in Noorden ziet heel anders uit dit jaar. Het wordt een dag van samenhorigheid vanuit huis. Omdat veel mensen het huis niet uit kunnen of mogen wordt Koningsdag een Woningsdag”, meldt het comité aan De Nieuwkoper.

ZIE OOK:

Strand Zomer komt nu ook met ‘Koningsdag Barbecue Pakket’

Het Noordense Oranje Comité heeft diverse activiteiten bedacht, met als locatie de eigen woning. Om 9.00 uur worden de vlaggen uitgehangen. Drie kwartier later, 9.45 uur, zullen de klikken luiden door de St. Martinuskerk. Later op de dag is er ‘Dorps Entertainment’ vanaf 15.45 uur. Om 16.00 uur is er een toost vanuit huis.