Er is gewoon geen betere plek die ademt met onbetaalbare herinneringen en echte liefde dan thuis. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat je je onafhankelijkheid opgeeft. Geloof het of niet, met de juiste woningaanpassingen kun je langer zelfstandig wonen in de regio Bodegraven. Laten we eens kijken naar de manieren waarop je van je huis een meer comfortabele, toegankelijke ruimte kunt maken, zodat je zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven: 

Wonen in vertrouwde omgeving 

Voor oudere mensen kan een verblijf in het vertrouwde comfort van thuis met zijn geur, levendige kleuren en gezelligheid een gevoel van sereniteit en controle geven dat blijvende vreugde kan brengen. Dit is een groot deel van de reden waarom ouder wordende mensen langer zelfstandig thuis wonen. Een ondersteunende woonomgeving van de grond af opnieuw creëren kan vaak aanzienlijke uitdagingen en onzekerheid met zich meebrengen, wat voor veel volwassen mensen moeilijk is. Bovendien kan het verblijf in een huis, omringd door geliefde herinneringen uit het verleden, herinneringen oproepen aan vervlogen jaren. Maar, welke aanpassingen kunnen gedaan worden in het huis om zo lang mogelijk van deze fijne plek te kunnen genieten?

Verbreed deuropeningen en gangen 

Dit is vooral belangrijk als je een rolstoel gebruikt of moeite hebt met lopen. Door deuropeningen en gangen te verbreden kun je je gemakkelijk door je huis bewegen. Je kunt ook overwegen om alle deuren in je badkamer te verbreden, omdat je dan veel gemakkelijker bij essentiële zaken als handdoeken, toiletartikelen en kleding kunt komen. Bovendien kun je, indien nodig, oprijplaten aanbrengen voor gemakkelijke toegang voor rolstoelen in en uit het huis. 

Handgrepen installeren 

Handgrepen zijn van onschatbare waarde in het huis van elke oudere volwassene. Ze bieden stabiliteit bij het in en uit bad of douche stappen, terwijl ze je ook helpen je evenwicht te bewaren bij het opstaan van toiletten of stoelen. Dit zorgt ervoor dat je je veilig kunt verplaatsen zonder je zorgen te maken over uitglijden en vallen. Het installeren van steungrepen bij de ingang van je douche of bad is een goede manier om je te ondersteunen bij het in- of uitstappen – dit is vooral belangrijk als je kampt met mobiliteitsproblemen als gevolg van leeftijdsgebonden aandoeningen zoals artritis of osteoporose. 

Installeer deurkrukken 

Krukgrepen zijn een ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met het vastpakken van deurknoppen door ouderdomsproblemen zoals artritis of zwakke handen/pols. Met deze handgrepen kun je deuren gemakkelijk openen zonder ze stevig vast te hoeven pakken – wat pijnlijk en ongemakkelijk kan zijn voor ouderen die lijden aan gewrichtspijn of andere leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen. Bovendien zijn deurkrukken veel gemakkelijker te bedienen dan traditionele deurknoppen, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die moeite heeft om voorwerpen vast te pakken vanwege de verminderde kracht die gepaard gaat met het ouder worden.  

Slimme verlichting 

Slimme verlichtingsoplossingen bieden ouderen de mogelijkheid om onafhankelijk te blijven en langer comfortabel in hun eigen huis te blijven wonen. Met deze innovatieve oplossingen kunnen senioren hun verlichting bedienen via hun stem, smartphone app, of zelfs fysieke knoppen op prominente punten in hun woonruimte, waardoor belastende activiteiten zoals het reiken naar een schakelaar of het worstelen met het losdraaien van lampen komen te vervallen. Niet alleen verminderen slimme verlichtingsoplossingen de veiligheidsrisico’s, maar ze minimaliseren ook het energieverbruik in het hele huis, wat helpt om geld te besparen! Slimme verlichting biedt vele waardevolle voordelen die het een ideale oplossing maken voor senioren die hun onafhankelijkheid willen behouden en gemoedsrust willen genieten terwijl ze comfortabel in hun eigen huis blijven wonen.

Traplift in huis 

Last but not least! Een traplift in het huis van een senior is een prachtig stukje technologie dat het verschil kan maken om hen te helpen langer onafhankelijk te blijven. Dit hulpmiddel helpt senioren veilig de trap op en af te gaan, omdat ze kunnen blijven zitten terwijl ze veilig van de ene naar de andere verdieping van hun huis gaan. Bovendien, met een reeks moderne functies zoals afstandsbedieningen, automatische opvouwbare hellingen en geluidsarme motoren, hoeven senioren zich geen zorgen te maken over compromissen op het gebied van gemak wanneer ze kiezen voor de installatie van een traplift in hun huis.  Een traplift geeft oudere huiseigenaren en degenen die voor hen zorgen gemoedsrust. Welke oplossing kan er beter zijn?

Met deze aanpassingen kan zelfstandig wonen in de regio Bodegraven gemakkelijker en veiliger worden! Van het verbreden van deuropeningen en gangen tot het installeren van steungrepen en handgrepen op deuren – deze aanpassingen zorgen ervoor dat ouderen veilig blijven en toch kunnen genieten van hun onafhankelijkheid in hun eigen huis – wat van onschatbare waarde is! Praat vandaag nog met een professional over het aanbrengen van deze veranderingen, zodat je langer zelfstandig kunt blijven wonen in Bodegraven!