De jury is eruit. Uit 151 foto’s heeft zij een top 3 gemaakt. De winnende foto is van Femke Aartman. Zij fotografeerde sneeuwduinen op de dijk tussen Zevenhoven en Noordeinde en wint een Foto Video Ruiterman cadeaubon van 50 euro. Bij alle drie de juryleden stond deze foto in de top 10.

Nummer 2 is geworden, de foto van Marie-Louise Slooten. Zij maakte haar prachtige foto vanaf de fietsbrug bij De Hoef van de Kromme Mijdrecht. Het brons gaat naar het haardvuur van ijs aan de plas, gemaakt door Angeline Groenewoud.

De jury, bestaande uit Joke Pelser, marketeer bij Nieuwkoop Marketing; Margret van der Laan van Margret van der Laan Fotografie en Anke Steffers, hoofdredacteur van De Nieuwkoper, geeft als commentaar bij de winnende foto van Femke Aartman: “Die duinen, een uniek natuurverschijnsel, zijn bijzonder mooi op de foto gezet. De gelaagdheid in de foto is goed geslaagd. Het licht is prachtig en de foto heeft een goede diepte.”

De Kromme Mijdrecht vanaf de fietsbrug in de Hoef. ©Marie-Louise Slooten

Bij de foto van Marie-Louise Slooten klinkt het commentaar: “Het ijs zou bijna water kunnen zijn op een windstille dag. Door het hele fijne reliëf dat je op het water kunt zien, weet je dat het toch ijs is. Ook is de weerspiegeling van de wolken en het licht fantastisch.” Marie-Louise Slooten wint met haar een inzending een cadeaubon van 25 euro van Foto Video Ruiterman.

Een kampvuurtje van ijs aan de Nieuwkoopse Plas. ©Angeline Groenewoud

De bronzen foto van de top 3 krijgt ook lovende woorden: “Het is een prachtig groothoekbeeld. Door de driehoek die je tussen de ijzige takken ziet, wordt het landschap weids. Het is een mooi rustig beeld. En het detail dat het takje links de boom op de achtergrond ‘raakt’, geeft hem nog iets extra’s. Het is net een kampvuur van ijs.” De bon van 10 euro gaat naar Angeline Groenewoud.

Winnaars, van harte gefeliciteerd! De redactie neemt via de mail contact met jullie op.

Alle foto’s

Wij zijn enorm verwend, zo veel mooie foto’s hebben wij mogen ontvangen. Heel hartelijk dank daarvoor. Omdat iedereen met zijn of haar foto(s) een podium verdiend, hebben wij alle foto’s in een galerij bij elkaar gezet.

Naar het fotoalbum