Jacinta Goes fietste de Elf Stedentocht. ©Facebook Gemeente Nieuwkoop

De maand september was ‘Nieuwkoop on the Move’-maand. Omdat er eindelijk weer veel mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen goed van de grond gekomen.

 “We hebben veel enthousiaste inwoners gezien die samen in beweging kwamen. Verschillende (sport)clubs organiseerden activiteiten, soms alleen, maar ook in een samenwerkingsverband. Ook ondernemers werden bij sommige activiteiten betrokken. Dit alles zorgde voor verbinding en daar waren we na deze bijzondere tijd toch wel aan toe.” Wethouder Antoinette Ingwersen is tevreden over het verloop van Nieuwkoop on the Move.

Wethouder Gerben van Duin vult aan: “Beweging is zo belangrijk. Als verantwoordelijk wethouder sport blijf ik daarop hameren. Om het goede voorbeeld te geven, deed ik zelf mee met het ‘Walking Voetbal’ in Langeraar.” 

Winnaars

Er zijn vele verhalen, foto’s en video ingestuurd of geplaatst onder de hashtag #nieuwkooponthemove via social media. Uit alle inzendingen en vermeldingen heeft de gemeente tien winnaars gekozen: 

  • Marjon, Miranda, Susan en Lia zwommen 4,5 km van Woerdense Verlaat naar de fietsbrug (inzender Lia Verhage).
  • Mirjam Kennis maakte een avondwandeling door Nieuwkoop
  • Jacinta Goes fietste op eigen initiatief de ‘Elf Stedentocht’
  • Nick van Yperen maakte mooie tochten met zijn handbike
  • Joke Lenting (79) maakt elke dag een ‘Ommetje’ van 4 tot 5 kilometer 
  • Marco Lek liep hard en zamelde daarbij (zelfstandig) ook nog geld in voor de Hartstichting
  • Hermien Blommers loopt elke vrijdag een grote afstand, en dat op 70-jarige leeftijd

De gemeente neemt contact op met alle winnaars om de prijzen uit te reiken. “En we willen graag iedereen bedanken voor de inzendingen en vermeldingen, ga zo door!” aldus de gemeente op haar website.