Tuinman Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur. ©Lodewijks Groene Geluk

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop kunnen een tuinmetamorfose door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra winnen. Niet alleen de winnaar, ook de straat profiteert en vergroent mee. Je tuin aanmelden kan tot 24 april.

Lodewijk Hoekstra is bekend van zijn televisieprogramma ‘Lodewijks Groene Geluk’. Omdat groene en klimaatbestendige tuinen steeds belangrijker zijn, geeft gemeente Nieuwkoop, in samenwerking met het programma de tuinmetamorfose weg. Inwoners die dromen van een sfeervolle achtertuin met mooie bloemen en planten, allerlei vlinders en vogels kunnen zich tot 24 april aanmelden op www.denkmee.nieuwkoop.nl.

Tuinmetamorfose

Lodewijk Hoekstra gaat samen met de winnaar op dinsdag 7 juni aan de slag om de achtertuin om te toveren tot een groene en klimaatbestendige tuin. Met aandacht voor biodiversiteit, waterberging en het tegengaan van hittestress. De tuinmetamorfose wordt uitgezonden in ‘Lodewijks Groene Geluk’. In dit programma gaat Hoekstra samen met Helga van Leur, weervrouw en ambassadeur van klimaat en duurzaamheid, op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving. 

Meedoen

Gemeente Nieuwkoop zoekt een betegelde en versteende tuin die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wie wil meedoen, moet bij de aanmelding een foto meesturen van de huidige situatie en kan drie wensen voor het tuinontwerp doorgeven.

Voorwaarden om voor de tuinmetamorfose in aanmerking te komen: 

  • Inwoner van gemeente Nieuwkoop
  • 60 procent van de tuin is verhard/betegeld
  • De tuin ligt in de bebouwde kom
  • De tuin heeft een maximale oppervlakte van 50 m2
  • Eigenaar is op 7 juni aanwezig en bereid om mee te helpen
  • Eigenaar gaat akkoord met het (laten) aanpassen van de tuin naar een klimaatbestendige tuin
  • Eigenaar geeft toestemming voor het gebruik van foto’s en video’s op gemeentelijke kanalen
  • Eigenaar doet mee aan het programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ en geeft toestemming dat de tuinmetamorfose wordt vastgelegd en uitgezonden op televisie
Uitslag

In de week van 25 april controleert gemeente Nieuwkoop of alle ingezonden tuinen aan de voorwaarden voldoen. Uit de beoordeelde tuinen loot de gemeente vier tuinen. Deze tuinen komen op www.denkmee.nieuwkoop.nl waar inwoners kunnen stemmen. Eigenaren ontvangen hierover bericht. De tuin met de meeste stemmen wint de tuinmetamorfose.

Inspiratie

Wie inspiratie wilt opdoen voor een groene en klimaatbestendige tuin, kan een kijkje nemen op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/natuur-en-klimaat.

2 Comments on “Win een tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra”

  1. Graag een mooie groene tuin die ik zelf kan bijhouden (handicap van medebewoner) zij heeft nog nooit een nieuwe tuin gehad en we zijn al 65. Zou mooi zijn ook wat eetbare planten te kunnen telen op onze postzegel.

Comments are closed.