Wie verdient de Vrijwilligersprijs in de Gemeente Nieuwkoop?

nieuwkoop vrijwilligersprijs

Er kunnen weer vrijwilligers in de gemeente Nieuwkoop aangemeld worden voor de Vrijwilligersprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een van de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat organisaties en verenigingen in Nieuwkoop blijven draaien. Tot en met 3 november kunnen vrijwilligers in de gemeente Nieuwkoop aangemeld worden voor deze prijs.

Al jaren zorgen vele vrijwilligers ervoor dat diverse organisaties en verenigingen in Nieuwkoop draaiende blijven. Om deze vrijwilligers te waarderen is de Vrijwilligersprijs destijds in het leven geroepen. Er is ook een speciale prijs voor de jeugd tot 21 jaar: de Jeugdvrijwilligersprijs.

Lees ook: De gemeente Nieuwkoop is 11 insectenhotels rijker

Degene die iemand wil belonen voor zijn of haar vrijwillige werkzaamheden, kan deze vrijwilliger voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs. Dit kan via een speciaal aanmeldformulier op de website van de gemeente Nieuwkoop. Vrijwilligers kunnen aangemeld worden tot en met 3 november. Aan het einde van het jaar maakt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop een afweging en zullen zij een aanbeveling doen bij het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting wordt de prijs uitgereikt. Hoewel er maar één prijs wordt uitgereikt, staat deze ‘symbool voor al het vrijwilligerswerk dat in Nieuwkoop wordt verricht’.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?