Gemeente Nieuwkoop voert in de nacht van 13 op 14 oktober en de nacht van 14 op 15 oktober werkzaamheden uit op een groot deel van de Stobbeweg en de Harsweg in Ter Aar. Tussen 19:00 uur en 6:00 uur zijn deze wegen afgesloten. 

Aannemer D. van de Steen BV gaat de bestaande asfaltlagen verduurzamen door middel van een oppervlaktebehandeling. Hiervoor wordt EAB (Emulsie Asfaltbeton) gebruikt. Door deze techniek wordt de rijbaan weer vlak en stroef en wordt de levensduur van het asfalt verlengd. Een duurzame keuze.

Vlak na aanbrengen ziet de oppervlaktebehandeling er wat rommelig uit. Dit verbetert na een tijdje, de oppervlaktebehandeling heeft enige tijd nodig voordat de definitieve uitstraling is bereikt.  Het asfalt wordt afgestrooid met steentjes. Dit bevordert de grip van voertuigen op de weg. De losse steentjes worden vanzelf in de weg gereden. Houd je hiervoor wel aan de maximumsnelheid dan voorkom je steenslag. Steentjes die blijven liggen, worden na twee weken opgeveegd.   

De directe omgeving van de Stobbeweg en de Harsweg is per brief geïnformeerd. Door (weers)omstandigheden kan de planning wijzigen.