Werkzaamheden rotonde Ter Aar beginnen 7 juni: Afsluiting van 21 juni tot 3 juli

wegwerkzaamheden

De bouw van het nieuwe Integraal KindCentrum De Vaart in Ter Aar vordert gestaag. Om voor het schoolgaande verkeer vanaf de kruising Aardamseweg/Westkanaalweg een veilige verkeerssituatie te creëren, wordt op deze kruising een rotonde aangelegd. De werkzaamheden beginnen volgende week.

De werkzaamheden starten maandag 7 juni en zijn naar verwachting gereed op vrijdag 2 juli. In deze tijd wordt een rotonde aangebracht. De werkzaamheden bestaan uit het inrichten van het werkterrein, het verwijderen en vervangen van kolken, het opbreken en aanbrengen van straatwerk en het opbreken en aanbrengen van asfalt . Tijdens de werkzaamheden bestaat mogelijkheid dat in het tussengelegen weekend ook gewerkt wordt

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden is de kruising Aardamseweg/Westkanaalweg/Aardammerbrug vanaf
maandag 21 juni tot en met vrijdag 2 juli afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen via een veilige afgezette route door het werkvak naar de Aardammerbrug.

Er wordt een bypass aangelegd om de bevoorrading van de winkels in het centrum te waarborgen. Ook het tankstation en de ondernemers op de Westkanaalweg blijven hierdoor bereikbaar. Het verbod voor vracht- en landbouwverkeer op de Aardamseweg blijft tijdens de werkzaamheden gelden.

Gedurende de twee weken afsluiting doet de buurtbus lijn 727 de halte Intratuin niet aan, voor de rest van de route van de buurtbus vervallen geen haltes. Lijnbus 182 doet vanaf Alphen aan den Rijn de halte Aarkerk aan en rijdt vandaar terug via de N460 en N207 richting Leiden. Reizigers kunnen bij de halte Jacobswoude overstappen. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl.

Vragen

Wie vragen heeft over de werkzaamheden of afsluiting, kan deze stellen via de BouwApp. In de BouwApp is de actuele stand van zaken te zien. Ook de voortgang is hier te bekijken. De BouwApp is te downloaden in de Apple- en Google Play store. Zoek op het project ‘ Rotonde Ter Aar’ en maak hiervan een favoriet door op het sterretje te klikken. Ook online te bekijken via deze link.

ZIE OOK
Voorbereidende werkzaamheden aanleg rotonde Ter Aar na oponthoud van start


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?