Foto: Bord bij Intratuin Ter Aar. © Robbert Tigchelaar

Momenteel zijn er bouwontwikkelingen gaande achter de locatie van de Intratuin. Supermarkt Vomar wilt hier een nieuwe supermarkt openen van 1800 vierkante meter, maar door het voorbereidingsbesluit mag deze zijn deuren voorlopig nog niet openen. Hierover lopen nog wel juridische procedures: de gemeente heeft drie scenario’s uitgewerkt naar aanleiding van een inloopbijeenkomst met inwoners en ondernemers uit Ter Aar.

Aan de hand van de input tijdens deze bijeenkomst met inwoners en ondernemers uit Ter Aar zijn er drie scenario’s uitgewerkt voor de locatie achter Intratuin Ter Aar die voorgelegd worden aan de raad. Een van de scenario’s is dat de gemeente wint en er geen supermarkt komt.

Een ander scenario is dat de gemeente verliest en Vomar Ter Aar kan openen, waarbij er ook een even grote ruimte komt voor andere winkeliers. Hiermee zou er dus een tweede winkelcentrum komen in Ter Aar.

Het laatste scenario is dat er een supermarkt komt in de locatie van De Vlinder en woningen, met de voorwaarde dat er ook voldoende horecagelegenheid komt. Bij dit scenario zou Vomar haar deuren wel tijdelijk mogen openen achter de Intratuin tot de locatie klaar is.

Lees ook: Eerste deel nieuwe parkeerplaats Jumbo Nieuwkoop geopend

Op donderdag 4 oktober is er een speciale inloopmiddag- en avond over dit onderwerp. Geïnteresseerden en betrokkenen kunnen van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur in De Vlinder vragen stellen over de verschillende scenario’s.