Beeld: De Kerkweg heeft vorig jaar al een flinke metamorfose ondergaan. © De Nieuwkoper

VVD Nieuwkoop maakt zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid van de Kerkweg in Ter Aar. Binnenkort opent daar namelijk een Action op het terrein van de Intratuin, naast de Vomar. De Nieuwkoopse politieke partij verwacht een verkeerschaos en eist verkeersmaatregelen op de Kerkweg.

Onlangs werd bekendgemaakt dat er een Action komt in Ter Aar. In deze krant was te lezen dat deze nieuwe Action zich naast de Vomar zal vestigen. De fractie van VVD Nieuwkoop maakt zich nu ernstige zorgen over de verkeersveiligheid op de grenzende Kerkweg: “Door de komst van de Vomar is het aantal verkeersbewegingen al ver toegenomen. De wethouder belooft al 2,5 jaar maatregelen. Vorig jaar zijn er maatregelen uitgevoerd maar die blijken een nihil effect te hebben gehad. Het enige wat verandert is, is de kleur van het wegdek”, meldt fractievoorzitter Tom de Kleer aan De Nieuwkoper.

Eind november moeten de deuren al gaan openen, een tijdstip dat het ook aardig druk kan zijn op het terrein van de Intratuin. VVD Nieuwkoop verwacht dan ook een ‘verkeerschaos’. De fractie wil op kort termijn in gesprek met wethouder Ingwersen, het liefst al tijdens de raadsvergadering aankomende donderdag.

ZIE OOK
Action Ter Aar opent eind november: dit is wat we weten

VVD Nieuwkoop betreurt de komst van de Action op het terrein van de Intratuin: “De VVD heeft zich altijd verzet tegen het ontstaan van een tweede winkelcentrum in Ter Aar. Dat is slecht voor het échte centrum; de ondernemers aldaar, en uiteindelijk ook voor onze inwoners. We staan voor bruisende en goed draaiende winkelcentra in de gemeente en daarvoor is centralisatie van winkels noodzakelijk”, aldus De Kleer.