Weet u niet of u daarvoor in aanmerking komt of lukt het u niet, kom naar het Servicepluspunt. Het gaat om een bedrag van 1300 euro. Belangrijk dus. Kom of neem contact op. Aanvragen kan tot 31 december. Volgend jaar krijgt u ook deze uitkering, dus belangrijk!

Kom naar het inloopspreekuur Achterweg 2b, tegenover de Brandweer op woensdag van 10.00 tot 12.30 Nieuwkoop. Let op het is niet meer bij de bibliotheek 

Wat heeft u nodig om een aanvraag in te dienen?

Uiteraard kunnen we ter plaatse ook kopieën maken. Kopie geldig paspoort of ID-kaart (geen rijbewijs). Bewijzen van het maandinkomen (specificaties of bankafschriften van uitkering, salaris, pensioen, alimentatie, kamerverhuur enz.). Kopie bankpas of -afschrift met daarop duidelijk zichtbaar uw rekeningnummer en naam.  Bewijsstuk waaruit blijkt dat u energiekosten betaalt (bijvoorbeeld energienota of huurspecificatie met energiekosten).  Bent u gehuwd, geregistreerd partner of woont u samen? Kopie geldig paspoort of ID-kaart (geen rijbewijs) van uw partner. Bewijzen van het maandinkomen van uw partner. Laat uw partner de aanvraag ook ondertekenen. 

U komt in aanmerking als uw netto inkomen niet hoger is dan 120% van het voor u geldende sociaal minimumbedrag per maand, voor personen jonger dan de AOW leeftijd.  Alleenstaanden 1310 per maand en voor echtparen  1871 per maand. 

Voor AOW ’s alleenstaand 1455 en echtparen 1971. 

Voor meer informatie over de energietoeslag kunt u terecht op de website van de gemeente Nieuwkoop en die van de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze voert de regeling uit voor de gemeente Nieuwkoop.