Vijfde sponsorwandeltocht ‘De Otterloop’

De vijfde editie van de sponsorwandeltocht ‘De Otterloop’ is zaterdag 25 september. Met deelname worden lokale én een internationaal doel gesteund.

De Otterloop leidt de deelnemers door het unieke weide- en plassengebied van Nieuwkoop. In samenwerking met agrarische ondernemers in het gebied gaan er weiden en dijken open die normaal voor de wandelaar gesloten blijven. Alle routes gaan door natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van het Groene Hart. Sinds een paar jaar leeft hier een aantal otterfamilies.

Dit eerste lustrum heeft organisator Rotary Nieuwkoop twee goede doelen uitgekozen die elk een deel van de opbrengt ontvangen. Eén doel is een project dat operaties betaalt van kinderen met een groeistoornis in Bukedea, Oeganda. Een relatief eenvoudige operatie ter waarde van 100 euro geeft een kind kansen op een toekomst.

Sportclubs

Het tweede doel zijn de lokale sportclubs. Leden van de sportclubs gaan deelnamekaarten verkopen voor ‘de Otterloop’ aan familie, kennissen en inwoners van gemeente Nieuwkoop. Van de opbrengst mag de club 4 euro per verkochte kaart houden voor in de clubkas. Hiermee geeft Rotary Nieuwkoop de sportclubs de gelegenheid de clubkas aan te vullen waarmee zij de gemiste inkomsten tijdens de coronaperiode een klein stukje kunnen compenseren.

Er zijn vier routes van verschillende lengtes; 6, 10, 15 en 25 km. Start en finish zijn bij Kampeerhoeve Koole aan de Hogedijk in Noorden. Meer informatie en aanmelden voor de Otterloop kan via:

www.otterloop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?