VIDEO Sport- en beweegplek Speelveen in gebruik

Gemeente Nieuwkoop legde in mei in het Speelveen in Ter Aar (langs de Ringdijk) een sport- en beweegplek aan. Inwoners dachten mee over de invulling van de beweegplek. Vorige week openden de wethouders Antoinette Ingwersen en Gerben van Duin de beweegplek.

Op de beweegplek in het Speelveen staan verschillende toestellen om mee te sporten en te bewegen. Zo staat er een groot calisthenics-toestel, een verticale klimwand, stap-plateau’s en er zijn draaiende hangwielen. De beweegplek is voorzien van een kunstgras ondergrond. De plek is voor alle leeftijden en de oefeningen zijn op eigen niveau te doen.

Via een QR-code bij de toestellen krijg je direct instructies om aan de slag te gaan. De QR-code gaat naar een filmpje dat laat zien hoe een oefening gedaan kan worden. Wethouders Antoinette Ingwersen en Gerben van Duin deden het voor. Bij de opening van de beweegplek werden zij aan het werk gezet:

Ontmoeting

Wethouder Gerben van Duin: “Je gezond voelen heeft met veel verschillende factoren te maken. Een gezonde leefstijl is daar onderdeel van, maar ook sociale contacten, hulp geven of krijgen en een gezonde, groene omgeving. Een goed aanbod van sport- en beweegvoorzieningen zorgt er niet alleen voor dat iedereen gebruik kan maken van de voorzieningen, het stimuleert ook ontmoeting en kan eenzaamheid tegengaan. Natuurlijk is een gezonde leefstijl en regelmatig bewegen de verantwoordelijkheid van de inwoners zelf. Maar wij vinden het als gemeente belangrijk om daarbij te helpen, te stimuleren en te activeren. Dit pakken we op in samenwerking met verenigingen, ondernemers, scholen en onze inwoners.”

‘Een leven lang spelen’

“Met ‘een leven lang spelen’ willen we het voor iedereen mogelijk maken om actief en gezond te blijven”, vertelt wethouder Antoinette Ingwersen. “Buitenspelen is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, actief buiten zijn levert ook volwassenen veel voordelen op. Daarom kijken we of we op de bestaande sport- en speellocaties, zoals een trapveldje, het sportaanbod kunnen uitbreiden. De buurt beslist hierover mee. De beweegplekken op verschillende plekken in de gemeente zijn een goed voorbeeld.”

Gemeentebreed

Ook op andere plekken in de gemeente kunnen inwoners sporten en bewegen. Zo is er in het nieuwe wijkpark in Noorden een bootcampplek en bij voormalige speeltuin De Zudde in Nieuwkoop komen er naast speeltoestellen beweegtoestellen. Ook in Nieuwveen is de gemeente op zoek naar een geschikte plek.

Bron: Nieuwkoop Nieuws


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?