Tweede ‘Postcoderoos’ van start: zonnepanelen op dak van Omefa in Nieuwkoop

postcoderoosproject nieuwkoop

Foto: Zonnepanelen op een dak, ter illustratie. © Pixabay

Er is een uitkomst voor degenen die duurzame energie op willen wekken met zonnepanelen, maar deze niet op hun eigen dak willen óf kunnen plaatsen. Met het zogeheten Postcoderoosproject van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop kunnen inwoners van de gemeente Nieuwkoop zonnepanelen laten plaatsen op een dak in de buurt. Inmiddels is de tweede postcoderoos van start gegaan: er kunnen zonnepanelen geplaatst worden op het dak van Omefa op het industrieterrein.

De fiscale regeling ‘Verlaagd tarief energiebelasting’ geeft recht op een teruggave van de energiebelasting, wanneer een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in de opwekking van duurzame energie. Een voorbeeld hiervan zijn het plaatsen van zonnepanelen op een dak in de buurt. Deze in 2014 door de overheid geïntroduceerde regeling is goed voor de portemonnee en het klimaat. Met het Postcoderoosproject kunnen inwoners zich inschrijven voor het plaatsen van zonnepanelen op een dak in de buurt. Bijvoorbeeld op een van de bedrijven op het industrieterrein in Nieuwkoop.

Lees ook: Stichting !Triggr organiseert speelgoed ruilmarkt ‘Recycle Sint’

Voorwaarden van het mogen plaatsen van zonnepanelen op een dak in de buurt zijn dat deelnemers in dezelfde buurt wonen, kleingebruikers zijn én samen met een coöperatie of vereniging van eigenaren vormen.

Tijdens de tweede Postcoderoos kan men zich inschrijven voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van firma Omefa aan de Transportweg 4 – op het industrieterrein – in Nieuwkoop. Inwoners en ondernemers met de volgende postcodes kunnen zich inschrijven: 1426, 2421, 2431, 2432, 2441, 2461, 3641, 3648 en 3652. De minimale inschrijving is 2 panelen met een maximum van 37 panelen, gebaseerd op een maximum van 10.000 kWh. Meer informatie is te vinden op de website GCnieuwkoop.nl.

Eerder dit jaar introduceerde Gebiedscoöperatie Nieuwkoop het eerste postcoderoosproject: de firma Kuijf stelde de helft van haar loods beschikbaar om zonnepanelen te plaatsen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?