De jaarlijkse Triathlon in Nieuwkoop is drie weken verplaatst: in plaats van 26 mei vindt het sportevenement plaats op zondag 16 juni. Vanwege ‘niet eerder bekende werkzaamheden’ aan een rotonde op het parcours, heeft de gemeente de vergunning ingetrokken voor de eerdere datum. 

De inmiddels 37e editie van Triathlon Nieuwkoop zal niet plaatsvinden op de eerder gecommuniceerde 26 mei, maar drie weken later op zondag 16 juni. Dit maakt Stichting Triathlon Nieuwkoop bekend in een bericht op Facebook: “Ben jij in training voor een nieuw triathlonseizoen en staat de Triathlon Nieuwkoop in jouw agenda? We hebben onze 37e editie helaas 3 weken moeten verplaatsen naar zondag 16 juni.

Lees ook: Halve Marathon van Nieuwkoop weer zeer succesvol verlopen

Het zou gaan om ‘niet eerder bekende werkzaamheden’, waardoor de gemeente de vergunning in heeft moeten trekken. Hoewel de organisatie nog onderzoek heeft gedaan naar alternatieven routes, bleek er geen andere oplossing dan de datum te verplaatsen: “We hebben gekeken naar alternatieve routes. Maar een veilige alternatieve route was in combinatie met de werkzaamheden niet mogelijk. Daarom besloten we de wedstrijd te verplaatsen naar de 16e juni“, aldus Stichting Triathlon Nieuwkoop later in het bericht. Nog nooit eerder heeft de triathlon in Nieuwkoop zo laat plaats gevonden.