Gerwin Vos uit Ter Aar heeft van jongs af aan verschillende sporten beoefend, maar heeft een duidelijke passie: hardlopen. Vanuit die passie heeft hij in 2012 de ‘Hardloopgroep Ter Aar’ opgericht die nog steeds alive and kicking is en nu het tinnen jubileum viert.

Gerwin (48), gediplomeerd looptrainer van Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie, toont zich blij verrast en enthousiast dat ‘zijn’ hardloopgroep al een decennium bestaat: “Bewegen is belangrijk voor de gezondheid van iedereen. De leeftijden van onze huidige twintig deelnemende mannen en vrouwen variëren van 25 tot 70 jaar. Bij de trainingen hou ik sterk rekening met het individuele niveau: klaarstomen voor afstanden van vijf kilometer tot marathons en duurlopen. Trainen op verschillende ondergronden, zoals trails en duintrainingen. Iedereen kan toetreden. Meer deelnemers zijn zeker welkom.”

Gisteravond was er voor alle leden van de hardloopgroep jubileumgebak

De trainingen gaan het hele jaar, zomer en winter, door op maandag en dinsdag van 19:30 tot 21:00 uur. “Wij hechten belang aan een goede balans tussen prestatie en goede groepssfeer. Ik ben bijvoorbeeld enorm trots op zeven leden die meededen aan de ‘New York Marathon’, maar ook blij met de gezelligheid tijdens de trainingen.”

Oranjeloop

Evenementen waaraan deelnemers van de hardloopgroep veelvuldig deelnemen zijn de Oranjeloop in en om Ter Aar, met afstanden van vijf of tien kilometer. De Oranjeloop is normaliter rond Koningsdag. Dit jaar is gekozen voor een verplaatsing. Waarschijnlijk naar september. (houd hiervoor www.oranjeloop.nl in de gaten). Ook in deze hardloopwedstrijd voor jong en oud heeft Gerwin heel veel betekend. Hij is één van de oprichters en is momenteel voorzitter.

Het eerstvolgende evenement waar de hardloopgroep aan deelneemt, is de Bevrijdingsestafette vanaf Wageningen op 4 en 5 mei.

Eigen prestaties

Over zijn eigen loopprestaties vertelt Gerwin dat hij in de loop der jaren al 26 marathons heeft volbracht in Nederland, maar dat hij altijd nog een keer ‘New York’ wil doen. En alsof het niet genoeg is, overweegt hij om zich ook op triatlons te richten naast zijn deelname aan trials, samen met zwager Wilfred. Wielrennen is nog een sport die hij beoefent.

Kijkend naar de toekomst straalt Gerwin motivatie uit als hij zegt: “Ik hoop dat Hardloopgroep Ter Aar over tien jaar nog steeds veel activiteiten ontplooit.”