Terug in de Tijd: Winter in Ter Aar

Schaatsen op het Aarkanaal in Ter Aar, 1986 of 1987. ©Karel Snijders

Al ligt het verleden achter ons, de geschiedenis heeft ons wel gevormd en gemaakt. Daarom starten wij op De Nieuwkoper een nieuwe rubriek: Terug in de Tijd. Met vandaag Winters Ter Aar.

Twee foto’s deze week, ons onder ogen gekomen via de Facebookgroep Foto’s Ter Aar, Langeraar, Papenveer, Korteraar. Karel Snijders uit Ter Aar postte ze. De hoofdfoto bij dit artikel is een foto van zijn hand. Te zien is schaats- en ijspret op het Aarkanaal in 1986 of 1987, toen wij twee winters na elkaar volop konden schaatsen.

Winter 1940
Westkanaalweg Ter Aar in de winter van 1940. ©C. Snijders

De foto hierboven is gemaakt door C. Snijders, een oom van Karel Snijders. Een foto uit de winter van 1940. Karel Snijders zegt over de foto: “De Westkanaalweg nabij de Aardamse Brug. Dit was een oud negatief uit de nalatenschap van mijn oom die geboren is aan het eind van de 19de eeuw in Langeraar als zoon van veldwachter Jacob Snijders.”

Jouw foto’s

Deel jouw foto’s uit de oude doos ook met ons. Mail ze naar redactie@nieuwkoper.nl en vertel erbij wat er op te zien is en eventueel wie de foto gemaakt heeft.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?