Swap Sint Speelgoedruilmarkt bij !Triggr

De decembermaand staat voor de deur. Een voor velen dure maand. Daarbij zorgt het vinden van alle pakjes voor de nodige stress. En daarbij zorgen al die pakjes ook nog eens voor overconsumptie. Stichting !Triggr houdt daarom de ‘Swap Sint Speelgoedruilmarkt’ op zondag 14 november in Ter Aar.

“Ruilen is het nieuwe kopen”

Stichting !Triggr draagt haar steentje bij in het kader van de duurzaamheid. En hoopt met de ruilmarkt te bereiken dat de grote speelgoedstapel in huizen gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven en andere kinderen worden op die manier weer verblijd. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Overconsumptie

Elif Algu, oprichter van Swap Sint (voorheen Recycle Sint), is het hiermee eens. Algu: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft te veel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Speelgoedruilapp

Sinds 2017 zijn de jaarlijkse ruilmarkten van Recycle Sint een succes. Corona gooide vorig jaar roet in het eten. Sinds dit jaar werkt Recycle Sint samen met de speelgoedruilapp ‘Swip Swap’, en gaat de ‘Recycle Sint – speelgoedruilmarkt’ verder onder de naam ‘Swap Sint’. Niet alleen een groen initiatief, ook nog eens hartstikke gezellig, slim en goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Ter Aar is zondag 14 november in het pand van stichting !Triggr aan de Middelweg 5 in Ter Aar. Ouders kunnen speelgoed inleveren tussen 13:00 en 14:00 uur. Tussen 15:00 en 16:00 uur kan er ander speelgoed worden uitgekozen. Klik op deze link voor meer info.

www.triggr.nu


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?