Opvallend: gemeente De Ronde Venen gaat personeel werven in de gemeente Nieuwkoop. Er is een vergunning aangevraagd om sandwichborden aan lantaarnpalen op Nieuwkoops grondgebied te mogen plaatsen. Gemeente nieuwkoop laat weten mee te werken aan deze wervingscampagne, maar zal wellicht meeliften om ook te wijzen op vacatures in haar eigen gemeente.

Van 2 tot en met 9 september werft gemeente De Ronde Venen personeel in buurtgemeente Nieuwkoop. Dit onder het motto “Beter een goede buur, dan een verre vriend“. De vergunning voor zogeheten sandwichborden aan lantaarnpalen is door gemeente Nieuwkoop goedgekeurd.

Lees ook: Seef Schoolbrengweek: ‘Breng je kinderen lopend of met de fiets’

Natuurlijk willen wij daar wel aan meewerken. Het is belangrijk dat de dienstverlening naar de inwoners altijd optimaal is. Het is een mooi streven van De Ronde Venen om actief in de buurt te gaan werven. Maar wellicht liften we mee in deze wervingscampagne en wijzen we op de vacatures in onze eigen gemeente. Want zeg nou zelf: Da’s nog dichter bij huis!”, meldt een woordvoerder van de gemeente Nieuwkoop.

Op werkeninhetwesten.nl, een gezamenlijke website, werft gemeente Nieuwkoop ook nieuwe medewerkers. Op de website kunnen werkzoekenden zelf overwegen welke gemeente zij de leukste werkgever vinden.