Drukte bij Strand Zomer zorgt voor een afsluiting van het gebied. © W. van Tuijl

Het was vanmiddag zo druk bij het strandje bij het Meijepark, dat de gemeente heeft besloten om het met onmiddellijke ingang af te sluiten. Volgens de gemeente werd de anderhalve meter maatregel niet gehandhaafd, waardoor iedereen verzocht is om naar huis te gaan. 

Het was uiteindelijk Robbert-Jan van Duijn, burgemeester van Nieuwkoop, die het besluit moest nemen om Strand Zomer te sluiten. Hij laat weten hier flink van te balen: “Dit zijn geen leuke maatregelen en ik baal hier ook stevig van. Juist met dit mooie weer moeten we lekker naar buiten kunnen, maar gebruik alsjeblieft je gezond verstand. Zoek de drukte niet op en houd afstand”, aldus de burgervader.

ZIE OOK:

Politie zoekt getuigen van vernieling en brandstichting in Ter Aar

Strand Zomer
Strandtent Strand Zomer kan uiteindelijk niets doen aan deze bizarre opkomst. De strandtent laat wel op Facebook weten dat ‘de wraps op zijn’. Onder het bericht op social media wenst men eigenaresse Madelon van ‘t Kruis sterkte.

Begrip
De gemeente laat weten dat de handhavers blij zijn met de begripvolle reacties die zij kregen naar aanleiding van de afsluiting: “Het was echt te druk, waardoor afstand bewaren niet goed mogelijk was. Toch was het strand binnen een half uurtje leeg, complimenten voor de bezoekers!”