In 2015 heeft het Alphens Kozakkenkoor een benefiet optreden in de OLV Geboortekerk verzorgd t.b.v. renovatie van het orgel. Na afloop liet het enthousiaste publiek weten dat het koor beslist nog een keer terug moest komen. Nu kwamen er recent ook weer verzoeken binnen vanuit de Meije. Daar wil het Alphens Kozakkenkoor dan ook graag gehoor aan geven. 

De kerk bevindt zich op een bijzondere plek in de Meije naast Brasserie De Halve Maan. Voor velen uit de omgeving een verzamel- en rustpunt tijdens hun wandel-, fiets- of toertocht. Zondagmiddag 12 februari om 14:30 uur zal het Alphens Kozakkenkoor daar in de kerk het verzamelpunt zijn voor bezoekers die willen genieten van een verrassend en kleurrijk concert. 

Door hun gedrevenheid en passie voor de muziek wist het koor ook na alle uitval van concerten en repetities in de Coronaperiode toch weer hun repertoire uit te breiden met mooie muziek uit Oekraïne en Georgië. Dit alles onder de bezielende en gedreven leiding van dirigent Arkadi Gankin. Hij zal ook op de bajan voor muzikale ondersteuning zorgen. Natalya Shevchenko en Sheila Moens geven ook een extra klankkleur aan dit concert op respectievelijk de balalaika en de bajan. Het bijzondere en kleurrijke karakter wat de Meije uitstraalt zal die middag ook in de eveneens karakteristieke O.L.V. Geboortekerk uitgedragen worden.