Een gezinsbuddy kan je even ontlasten en daarnaast een luisterend oor bieden. ©Pexels – Daria

Stichting GezinsBuddy is met succes werkzaam in de Ronde Venen, maar is nieuw in Nieuwkoop. De organisatie heeft als missie eenoudergezinnen met thuiswonende kinderen die het moeilijk hebben en vaak geen netwerk hebben om op terug te vallen, te koppelen aan een buddy. Deze buddy is een vrijwilliger en biedt een luisterend oor en praktische hulp.

De Stichting richt zich op eenoudergezinnen met thuiswonende kinderen die echt een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vaak is er sprake van meerdere problemen tegelijk: financiën, verwerking van de scheiding, psychische of verstandelijke problemen bij een kind en/of de ouder.

De koppeling aan een buddy en weten dat er iemand is om op terug te vallen en die meedenkt, geeft rust. Vaak is dat het begin van herstel naar een meer stabiele situatie en meer geluksmomenten bij ouder en kind. En juist ook voor kinderen is deze fase in hun leven belangrijk voor hun verdere ontwikkeling.

Juiste klik
“Als buddy kun je het verschil maken”, weet coördinator van Stichting GezinsBuddy, Joanne Kwint, die vertelt dat de eerste aanvragen voor een GezinsBuddy in Nieuwkoop zijn binnengekomen. “Maar om een juiste match tot stand te kunnen brengen tussen het gezin en een buddy die daar echt bij past, is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ook voor de vrijwilligers is het heel belangrijk energie te kunnen halen uit een langduriger contact met het gezin. Daarom zoekt GezinsBuddy zorgvuldig naar de juiste klik tussen vrijwilliger en gezin.”

Soms is daar die klik bij mensen die kinderen hebben van dezelfde leeftijd of die bijvoorbeeld een grootouderfiguur willen zijn, soms is er een vriendschapsgevoel te zien of een gedeelde levenservaring. “De klik kan dus diverse redenen hebben.”

Voor een vrijblijvende kennismaking met de stichting of meer informatie, neem contact op met Joanne Kwint via Joanne@gezinsbuddy.nl of 06-86813707.

www.gezinsbuddy.nl