Stichting GezinsBuddy koppelt alleenstaande ouders met inwonende kinderen die in de knel zitten en een beperkt netwerk hebben aan een Buddy. Deze Buddy is een vrijwilliger en biedt een luisterend oor, praktische hulp of een combinatie daarvan.

Buddy’s kunnen aangeven welke hulp zij kunnen bieden om zo alleenstaande ouders te ondersteunen. Een Buddy brengt rust in het gezin en draagt zo bij aan overzicht en stabiliteit. Op die manier helpt de Buddy het eenoudergezin weer sterk, positief en zelfredzaam te worden. Meriam is sinds juni 2021 GezinsBuddy in Nieuwkoop en vertelt over haar ervaringen als Buddy.

Wat maakt dat deze vorm van vrijwilligerswerk bij jou past?

“De gelijkwaardige omgang over en weer vind ik fijn. Soms spreken we elkaar een paar keer per week, dan een week niet. Eigenlijk net zoals dat met de buurvrouw zou zijn. Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij ik gezinnen kon helpen. GezinsBuddy viel op, omdat het een kleine organisatie is en de lijnen kort. Even overleggen met de coördinator gaat heel makkelijk. Ik heb zelf zowel via mijn werk als privé ervaring met eenoudergezinnen en weet hoe zwaar dat kan zijn. Door samen leuke dingen te doen, maar er ook te kunnen zijn als schouder om even op te leunen, help je iemand verder en weer sterker worden.”

Wat levert het jou op?

“Het gevoel van waarde te zijn én ook nog gezelligheid.”

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?

“Samen de hond uitlaten of met Sinterklaas blije gezichten zien. Lekker een taartje eten als er iemand jarig is. De gezellige verhalen van de kinderen horen. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen?

Luister naar het verhaal van de ander. Dat heeft hij of zij vaak zo nodig. En maak plezier samen!

LEES OOK:
Stichting GezinsBuddy ook actief in Nieuwkoop

Meer info

Meer informatie over GezinsBuddy staat op www.gezinsbuddy.nl. Wil je ook GezinsBuddy worden of meer weten over wat een GezinsBuddy doet? Neem dan contact op met Joanne Kwint, de coördinator in Nieuwkoop, via 0686813707/joanne@gezinsbuddy.nl.